Vrouwen in het Zwart Nederland:

Wat ons in de internationale beweging van Vrouwen in het Zwart verbindt is onze betrokkenheid bij een rechtvaardige wereld, waarvan we wensen dat die eens vrij van oorlog en geweld zal zijn.
Ieder vult dat in haar land naar eigen inzicht in. In Nederland zijn wij vooral actief tegen de Israëlische bezetting, de mensenrechtenschendingen en voor vrede in Israël en Palestina.

Tot de dag van vandaag weigeren de Israëlische, Europese en vooral de Amerikaanse overheid te luisteren naar de rechtvaardige eisen van de Palestijnse bevolking en de internationale vredesbeweging.
We zullen onze acties voortzetten tot er een structurele oplossing komt, waarbij Israëliërs en Palestijnen in een rechtvaardige vrede samen kunnen leven. We werken van harte mee aan de geweldloze, zeer effectieve boycotacties van Israëlische apartheidsproducten en zijn voor overheids desinvesteringen en uiteindelijk sancties tot Israël zich aan de het Internationaal recht gaat houden.
Daarom richtten we ons tot de publieke opinie. Op al die pleinen, op straat en in de supermarkt: over de hele wereld staan steeds meer mensen met onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

 

 

 

de