www.vrouweninhetzwart.nl -
                 header


www.vrouweninhetzwart.nl


Vrouwen in het Zwart Amsterdam

 

houden een wake op vrijdag 7 juni 2024
van 12:45 tot 14:00 u.
op het Spui in Amsterdam

waar ooit  het lieverdje stond


NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza
  Om de eerdere nieuwsbrieven te lezen, van september 2001 tot heden:
Klik op hoofdmenu(bovenaan), tab 'Nieuwsbrieven' 


 
 
  bulletin april 2024  
 
Internationaal gerechtshof beveelt einde aan de Rafah-operatie maar Netanyahu luistert niet
-Netanyahu-voor-de-ICC

De IsraŽlische premier Benyamin Netanyahu heeft de salamitactiek verkozen om Biden, Rutte en het Internationaal Hof van Justitie [ICJ] een rad voor ogen te draaien. Door in Rafah een reeks zogenaamd beperkte operaties uit te voeren probeert Netanyahu de rode lijnen op te rekken of uit te gommen.
Bij Biden en Rutte met succes, maar die knijpen allebei hun ogen dicht als het om IsraŽl gaat, maar het ICJ zal zich niet laten bedotten.

Ook de (inmiddels door het grootste deel van de wereld erkende) staat Palestina heeft zich aangemeld om de klacht van Zuid-Afrika tegen IsraŽl bij het ICJ te ondersteunen.
ĄDe IsraŽlische aanval heeft Gazaís ziekenhuizen, moskeeŽn, kerken, universiteiten, scholen, huizen, winkels en infrastructuur onherkenbaar vernietigd en beschadigdĒ, schrijft de Palestijnse staat in een juridische toelichting. ĄDat is deel van een systematische poging om de Palestijnse samenleving en haar cultuur en sociale instellingen van de kaart te vegen.Ē IsraŽl zet die Ągenocidale dadenĒ volgens de Palestijnen voort, in strijd met het Genocideverdrag en tussenvonnissen van het ICJ.
Dagelijks vallen er tientallen burgerdoden, ook in de door IsraŽl als Ďveiligí bestempelde gebieden. …ťn gedode Hamas-officier mag gerust 40 Palestijnse burgerlevens kosten.

Op 24 mei gelastte het ICJ de onmiddellijke stopzetting van alle vijandelijkheden in en rond Rafah, Ook gelastte het Hof IsraŽl een commissie van onderzoek van de VN toegang te verlenen tot de Gazastrook en per direct alle goederen noodzakelijk voor verbetering van de humanitaire situatie, toe te laten.

gaza-hel-op-aarde
Maar Netanyahu beantwoordde dit tussenvonnis met een verheviging van de gevechten in en rond Rafah, met als dieptepunt een bombardement op een tentenkamp, waarbij zeker 45 Palestijnen in de vlammen omkwamen, onder wie ťťn Hamascommandant. Een dag later volgde een soortgelijke aanval op het al-Mawasi tentenkamp waarbij tenminste 21 mensen omkwamen. Volgens IsraŽl lag het gebombardeerde deel van het kamp net buiten de ingestelde Ďveilig zoneí. Meer dan 800.000 ontheemden zijn uit de onmiddellijke omgeving van Rafah weggevlucht.
 
-forensic-architecture
 
Inmiddels staan IsraŽlische tanks in het centrum van Rafah en heeft het IsraŽlische leger zowel de grenspost van Rafah als de ĎPhiladelphia-corridorí, de bufferzone tussen de Gazastrook en Egypte, bezet.

Het vreemdste van alles is dat een IsraŽlische onderhandelingsdelegatie regelmatig voorstellen bespreekbaar acht of zelf aanlevert, die vervolgens door Netanyahu worden afgeschoten. Zijn onverbiddelijke eis: Hamas moet eerst volledig worden uitgeschakeld, maar de even onverbiddelijke eis van Hamas is dat IsraŽl zich volledig terugtrekt uit de Gazastrook.
De belangen van de families van de gijzelaars en die van Netanyahu zijn tegengesteld: de families willen, koste wat kost, hun dierbaren heelhuids terug, zelfs als de strijd tegen Hamas hierom gestaakt moet worden. Voor Netanyahu geldt dat het einde van de oorlog hoogstwaarschijnlijk ook het einde van zijn politieke carriŤre betekent en het begin van een jarenlang verblijf achter de tralies, in IsraŽl en misschien later in Den Haag.
Karim-Khan
Op 20 mei deed hoofdaanklager Karim Khan van het Internationaal Strafhof [ICC] een officieel verzoek aan het Hof om aanhoudingsbevelen uit te vaardigen tegen drie kopstukken van Hamas Ė Haniyeh, Sinwar en al-Masri (ĎDeifí) Ė wegens de aanval op IsraŽlische burgers op 7 oktober 2023 en twee leden van de IsraŽlische regering Ė premier Netanyahu en defensieminister Gallant Ė wegens oorlogsmisdaden (o.a. gebruik van honger als wapen) en misdaden tegen de menselijkheid in de Gaza-oorlog.
tent-of-nations
Begin deze maand was Daoud Nassar van de Tent of Nations met vrouw en dochter op bezoek in Nederland.

De boerderij van de Nassars ligt ten zuiden van Bethlehem. In 1916, in de nadagen van het Ottomaanse Rijk, kochten Daoud Nassars grootvader en diens broer een stuk grond. Sinds 1991 zijn hun nakomelingen in een juridische strijd verwikkeld met het militaire gerechtshof en het IsraŽlische Hooggerechtshof over hun eigendom.

ďOnze missie is dus groter dan deze boerderij; zolang wij de heuveltop beschermen, is ook het land van onze buren beschermd. Veel van hen hebben geen documenten. Want je erft het land van je grootouders, zij hebben het zo veel jaren bewerkt en jij zet dat voort. Dat is traditie, iedereen wťťt gewoon welke familie bij welk land hoort.Ē

-Dr-Adnan-al-Borsh

Dr. Adnan al-Bursh (50), hoofd van de afdeling orthopedische chirurgie in al-Shifa ziekenhuis in Gaza-stad

Begin mei werd bekend dat op 19 april Dr. Adnan al-Bursh (50), hoofd van de afdeling orthopedische chirurgie in al-Shifa ziekenhuis in Gaza-stad, na meer dan vier maanden gevangenschap is overleden in de IsraŽlische gevangenis Ofer.
Tientallen door IsraŽl in Gaza gearresteerde Palestijnen zijn inmiddels bezweken onder de barre omstandigheden waaronder zij worden vastgehouden: tekort aan voedsel en voortdurende martelingen en mishandeling.

Gazanen die zijn teruggekeerd uit de detentiecentra en gevangenissen vertellen over mishandelingen en martelingen. Een intern VN-rapport, dat is ingezien door The Guardian, beschrijft gevallen van afranselingen, aanvallen door honden, en het urenlang gedwongen zitten in pijnlijke houdingen. Sommigen vertellen ook dat gevangenen die medische hulp nodig hebben, die niet krijgen.

Een IsraŽlische arts, werkzaam in een van de detentiecentra, bevestigde dit vorige maand in een brandbrief aan het ministerie van gezondheid en defensie. ďBij twee gevangenen is een been geamputeerd, vanwege verwondingen door de boeien. Dit is helaas een veelvoorkomende gebeurtenis.Ē


Het IsraŽlische leger heeft een strafrechtelijk onderzoek aangekondigd inzake de dood van 48 gevangenen uit de Gazastrook. Het merendeel van hen overleed tijdens detentie in het beruchte gevangenenkamp Sde Teiman, in de Naqab (Negev) woestijn.
Eerder kondigde ook de IsraŽlische politie aan een onderzoek te openen naar de dood en mogelijk zware mishandeling van 70 Palestijnse gevangenen.
Over het algemeen zijn dit soort onderzoeken bestemd voor de BŁhne en leveren zij zelden gedegen informatie op, laat staan dat zij tot veroordelingen leiden.
massagraf

Archiefbeeld

Bij het Shifa-ziekenhuiscomplex in Gaza-stad en het Nasserziekenhuis in Khan Younis zijn massagraven ontdekt met honderden doden, sommigen met de handen achter de rug vastgebonden, anderen met de infuusslangen nog in hun lijf. Meer dan 895 lichamen zijn in de massagraven aangetroffen.
kantoor-aljazeera
Op 5 mei is het kantoor van al-Jazeera in Jeruzalem gesloten, nadat in de Knesset een wet was aangenomen die het mogelijk maakt de kantoren van buitenlandse nieuwszenders te sluiten, hun apparatuur in beslag te nemen en websites te blokkeren indien zij een ĄbedreigingĒ vormen voor de ĄstaatsveiligheidĒ.
Later zou ook het al-Jazeerakantoor in Bethlehem worden binnengevallen en gesloten.

Inmiddels zijn 108 journalisten en cameralieden in de Gaza-oorlog gedood, 75 % van alle journalisten die wereldwijd omkwamen in die tijd.

TUDelft4Palestine
Net als in de VS werd ook in Nederland op veel universiteiten geprotesteerd, met als belangrijkste eis het openbaar maken en beŽindigen van contacten met IsraŽlische academische instellingen die een cruciale rol spelen bij de bezetting van Palestijns gebied en de onderdrukking van het Palestijnse volk.

[IsraŽlische] universiteiten [zijn] broedplaatsen en kweekvijvers voor de IsraŽlische strijdkrachten. Zo werkt de Universiteit van Tel Aviv in het ĎErezí-programma samen met het IsraŽlische leger. Soldaten kunnen via dit programma een bacheloropleiding volgen, terwijl zij daarnaast worden bijgeschoold om hun militaire vaardigheden te vergroten. De Tel Aviv Universiteit is daarin niet uniek. Zo heeft de Hebreeuwse Universiteit het ĎHavatzalotí-programma voor potentiŽle medewerkers van de IsraŽlische inlichtingendiensten. Op de Ben Goerion Universiteit worden luchtmachtpiloten onderwezen.

Op sommige universiteiten vonden bezettingen plaats die meestal door de ME met geweld werden beŽindigd.
amerikaanse-pier
Op 17 mei lag de geÔmproviseerde Amerikaanse landingspier voor de aanvoer van hulpgoederen op zijn plek. Binnen een week werd de toevoer van hulpgoederen alweer gestaakt omdat het niet mogelijk bleek deze veilig te distribueren.
Eind mei sloeg een deel van de pier weg en de reparatie gaat weken duren.
erkenning-palestina
Ierland, Spanje en Noorwegen hebben afgelopen maand verklaard de staat Palestina te erkennen. "Voor IsraŽls eigen bestwil", maar IsraŽl heeft het niet begrepen en zijn ambassadeurs uit Noorwegen, Ierland en Spanje teruggeroepen.
Het grootste deel van de (niet-Westerse) wereld heeft de Palestijnse staat inmiddels erkend.
Nederland zal wel de allerlaatste zijn.
IDF-video-attack

Screenshot IDF video
Op de Westelijke Jordaanoever nemen de beperkende maatregelen tegen en de onderdrukking van de Palestijnen door het IsraŽlische leger, politie en kolonisten ook in hevigheid toe.
Elke nacht worden tientallen Palestijnen gearresteerd, terwijl de IsraŽlische gevangenissen uitpuilen, met soms tien gevangenen per cel, die meestal slechts voor 5 ŗ 6 bedoeld zijn. De meeste arrestanten verblijven maanden tot jaren in de gevangenis, zonder proces of veroordeling en op basis van geheim bewijsmateriaal dat zelfs advocaten niet te zien krijgen.

 
IDF-boekverbranding
Op 21 en 24 mei plaatst gerespecteerd onderzoeksjournalist Younis Tirawi foto's op X/twitter van IsraŽlische soldaten die in de Islamitische Aqsa universiteitsbibliotheek in Gaza City boeken verbranden.
Al snel volgen de reakties; het zou hier om fake nieuws gaan, of om 'n product van artificiŽle intelligentie en daarover ontstaat ophef. De Franse televiziezender France24 doet onderzoek en neemt de twijfel weg.
 
booking.com
 
Er zijn de afgelopen maand weer onzettend veel artikelen en rapportages geschreven en verschenen over wat er allemaal gaande is, te veel om op te noemen. Voor een chronologisch Nederlandstalig verslag van gebeurtenissen kunnen wij het blog van Abu Pessoptimist van harte aanbevelen. Het betreft hier een uniek Nederlandstalig blog van iemand die onophoudelijk alles nauwgezet op de voet volgt en dat al heel lang de moeite van het lezen meer dan waard is.
 
Women-in-Black-book
Een Geschiedenis van Vrouwen in het Zwart.

Het internationale Netwerk Vrouwen in het Zwart begon als beweging in IsraŽl. In januari 1988, ťťn maand na het uitbreken van de eerste Intifada, kwam een aantal Palestijnse en IsraŽlische vrouwen samen.
Op het drukste kruispunt van Jeruzalem begonnen ze - in het zwart gekleed - een demonstratie tegen de IsraŽlische bezetting van Gaza en de Westoever. De eerste stille wake was een feit.

Zo begint onze pagina over de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart op onze website.. Vorig jaar verscheen een boek over de geschiedenis van Women in Black geschreven door ťen van de oprichters; professor, socioloog, feministe en vredesactivist Cynthia Cockburn, ze overleed voor ze het boek af had. Sue Finch, die nauw met haar samenwerkte voltooide het boek.  Meer daarover op de de site van Women in Black of lees de review op OpenDemocracy-net.
Het boek is leverbaar via uw lokale boekhandel.

Pub Date: November 2023  
ISBN: 9781773636412
240 Pages
Format: Paperback
 

NPK
                            -Soemoed


Bijgevoegd: redactioneel commentaar, inhoudsopgave en een artikel van Susan Abulhawa (auteur van 'Een ochtend in Jenin'). Stuur bij betaling via de website separaat een email naar npk@xs4all.nl met naam en adresgegevens, met vermelding: abonnement Soemoed.
  Waar de mainstream media zich vaak angstvallig in stilzwijgen hullen bewijst blogger, Arabist, journalist en voormalig correspondent Abu Pessoptimist al jaren en iedere keer opnieuw dat die oorverdovende stilte aan het bizarre grenst. Op een dag valt alles dat opgestapeld is misschien een keer op.
 
Abu
                          Pessoptimist


Nieuws berichten  van  The Rights Forum
nieuwsoverzicht-TRF


TRF-nooit-weer
booking-in-illegale-nederzetting
-BDS

Platform Wereldvrouwen Nieuwsbrief April

Akties & Petities

Fundraiser petitie
DIEM25 - Petitie
DIEM25
Suspend Israel from International Sports
To FIFA, FIBA, International Olympics Committee,
and all other global and European sports governing bodies
>
Sign if you agree!  

--------


   Kijk Voor een actueel overzicht van Demonstraties

   > hier: Instagram: Free.Palestine   
   > hier: Plant een Olijfboom/demonstraties

Plant een
                             Olijfboom
                             Instagram
  Hier staan veel filmpjes en actualiteiten met belangrijke informatie.
  Ze werken hiervoor samen met lokale Palestijnse journalisten.
> Plant een Olijfboom - Actueel Overzicht van Demonstraties 
> Plant een Olijfboom - op Instagram
> Plant een Olijfboom - Website

> Plant een Olijfboom - Events & Akties
> Plant een Olijfboom - Nieuwsbrief

 


    

 
Agenda

Activiteiten die ook voor Vrouwen in het Zwart interessant kunnen zijn,
raadpleeg voor (veel) meer informatie de site van het
Nederlands-Palestina Komitee

 
Podcast Serie
 Stories from Palestine
stories
                             from
                             Palestine

Luister naar levendige verhalen en inspirerende interviews over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Palestina en de voortdurende strijd voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

Elke maandag een nieuwe aflevering! (Engels gesproken)Podcasts die het beluisteren waard zijn.
 
>  
Luister hier

 


FIKRA - NIEUW MAGAZINE VOOR PALESTINA
fikra>
Nieuw Magazine over Palestin

>  Podium voor Palestina / Verhalenpost nieuwsbrief
_______________________________________________________


NIEUWSBRIEF PODIUM voor PALESTINA - febr 2024
Podium
                             voor
                             Palestina
> Podium voor Palestina / Verhalenpost nieuwsbrief
_______________________________________________________13 juni - Amsterdam IISG
- Lezing Palestine in Focus
ĎSilence for Gazaí: 76 Years of
Ongoing Nakba in Palestine

Palestine-in-focus
Wat:  This lecture offers an introduction of the ways in which Palestinian generational narratives deal with the traumatic past of al-Nakba and its significance to their lives in the present.
Waar:IISG, Cruquiusweg 31, Amsterdam
Wanneer:donderdag 13 juni 2024
Aanvang:16:00 uur
>
Lees meer...
_______________________


21 juni - Utrecht - Lezingen Cyclus
Lezingen
                             cyclus
Starvation as a Weapon of War: The Case of Gaza

Wat:Lezing
Waar:Utrecht, exacte locatie tba
Wanneer:vrijdag 21 juni 2024..

>  Lees meer...
_______________________________________________________

29 juni - boekpresentatie - Amsterdam

ĎJacob IsraŽl de Haan in het Palestijns Labyrint, 1919-1924í
Jacob-israel-de-haan
Wat:Historica en De Haan-expert Ludy Giebels presenteert haar Ďgloednieuwe en definitieve boekí (verschijnt 14 juni) over de homoseksuele schrijver en journalist.
Waar:De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Wanneer:zaterdag 29 juni 2024
Aanvang:17:00 uur...

> Lees verder...
______________________________________________________
Voor veel meer events Kijk op de agenda van
het Nederlands Palestina Komitee, bij de Agenda van
The Rights Forum en bij events op Plant een Olijfboom
______________________________________________________

Link
                             opent in
                             nieuwe
                             instantie
______________________________________________________
Voor veel meer events Kijk op de agenda van
het Nederlands Palestina Komitee, bij de Agenda van
The Rights Forum en bij events op Plant een Olijfboom

all out
                             for palestine
>   All OUT FOR PALESTINE ________________________________________________


>   All OUT FOR PALESTINE


 wake-in-groningen

Wake Groningen Iedere zaterdag  in de oneven weken.
Tijd:
13-14 uur verzamelen Waagplein

  Lees het laatste nieuws bij  :

Jabalya
                             okt
                             nieuwsbrief


Beste Palestina sympathisanten - Hierbij het februari nummer van de Jabalya nieuwsbrief. Een historisch nummer voor de verkeerde reden. Uiteraard staat de oorlog in Gaza en de gevolgen voor de inwoners van Jabalya en heel Gaza centraal. Ook een verhaal over de zware oorlogsomstandigheden waaronder de Palestine Medical Relief Society hulp moet verlenen, maar dat ondanks alles toch in staat is te blijven doen. De donaties zijn dus ook nu van groot belang voor de continuiteit van de hulpverlening. In 2023 hebben we een record aan donaties mogen ontvangen en we kunnen dus concluderen dat het geld ook in 2024 hard nodig is! Lees verder ..


Persverklaring


verklaring
 
Doorlopende ISMactiviteit:

Als Internationale Vrijwilliger naar Palestina.
De International Solidarity Movement (ISM) is in 2001 opgericht om het Palestijnse maatschappelijke verzet te ondersteunen en te verstevigen door daadwerkelijk naast Palestijnen te staan. Dit hebben we ruim 22 jaar lang met succes gedaan en zullen dat blijven doen.

Meldt je aan voor een ori√ęntatiegesprek, indien je ge√Įnteresseerd bent om het werk van ISM te steunen en als vrijwilliger naar Palestina te gaan. Meer informatie vindt je op de website van ISM-Nederland
.
Het is het belangrijk om dit te steunen.
Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, nog veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake op het Spui!

Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS


"Bij PMRS geloven we zoveel in gemeenschap dat we sterke relaties hebben opgebouwd in 600 gemeenschappen in Palestina. We danken namens DEZE gemeenschap voor jullie steun.

Zie hieronder om te zien hoe jouw donaties ons hebben geholpen om ons werk in Gaza te doen.

Je hebt ons geholpen met de financiering van 41 teams in Gaza die basis gezondheidszorg, noodgezondheid, geestelijke gezondheid en seksuele reproductieve gezondheid bieden.

(Bron: Facebook)

 

NB Laatste dia toont cijfers voor patiŽnten die de laatste paar maanden gezien zijn.
Vanwege rapportagebeperkingen zijn de cijfers lager dan de verwachte cijfers."

 

-PMRS-thank-you


Inzamelingsaktie GAZA 2024
  PMRS
Veel dank weer voor al jullie donaties de afgelopen tijd.
Wat nu meer dan ooit heel erg nodig is.
Gaza kan niet zonder steun

 

 
De PMRS roept de internationale gemeenschap, met name de instellingen en organisaties met het expliciete mandaat om humanitair en medisch personeel te beschermen, op een staakt-het-vuren te eisen. De PMRS en de hele medische gemeenschap in Gaza, hun patiŽnten en hun families, zijn in de steek gelaten door de instellingen die alleen bestaan om ons te beschermen. Vier dagen lang hebben we met afschuw en terreur toe gekeken hoe de niet-aflatende etnische zuiveringen in Gaza dieptepunten bereikten waarvan we niet dachten dat ze zouden bestaan.
 
We uiten onze diepste bezorgdheid over de ontplooiende catastrofe voor de primaire gezondheid die de hele Gazastrook treft. We zijn er kapot van dat het aantal doden bijna 15.000 is, waarvan 6.000 kinderen zijn. We hebben echter een grote verantwoordelijkheid om ons te richten op de levenden en ervoor te zorgen dat ze recht hebben op toegang tot gezondheidszorg - alle 2,2 miljoen mensen in Gaza.

Stop het geweld.

Stop de aanvallen op de gezondheidszorg.

Staakt het vuren nu.

Nadat ook jullie laatste donaties zijn verwerkt is er nu in totaal al meer dan  Ä17.993,91 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Stichting Groningen-Jabalya, die al heel lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheidswerkers  die de - door decennia lange IsraŽlische militaire bezetting - verwaarloosde gezondheidsinfrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOís van Palestina. Zie:
Blijf geven s.v.p., het is zů nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben, ze veelal geen huis meer hebben om naar terug te keren en waar ze opgesloten zijn.  

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS 
ISRAEL:

 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beeindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

EU en Nederland:

Uw gift is ook heel welkom voor o.a het onderhouden van onze site, het maken van spandoeken en flyers. Maak uw donatie over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl  website: www.vrouweninhetzwart.nl.

Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in IsraŽl toen Israelische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Isra√ęl bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Isra√ęlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op een periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.   Lees meer >>>

 


VIZ_spui

 


Organisatie Amsterdam:

Sanne van den Bergh
info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Lokatie vermeld in nieuwsbrief

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten
anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur
Lokatie: verzamelen Waagplein
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
BreedplatformPalestina@gmail.com
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur
Lokatie: Op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 
Tijd: 18-19 uur
Lokatie: Op de markt achter 't Stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 06-439 40 621
  
 
Informatie over mensenrechten in IsraŽl en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
DocP, St. Diensten en Onderzoek Centrum Palestina: www.docp.nl
The Rights Forum  (NL): www.rightsforum.org
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl

Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsmovement.net
Ma'an News Agency: www.maannews.com

Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a just peace
http://www.coalitionofwomen.org
B'tselem IsraŽlisch mensenrechten comitee¬©: https://www.btselem.org

Palestinian Campaign for the Academic & Cultural Boycott of IsraŽl: https://bdsmovement.net/pacbi
Defence for Children Palestina: www.dci-palestine.org
Palestijnse kinderrechten Coalitie: https://palestijnsekinderencoalitie.org
Addameer Prisoner support & Human Rights Association: www.addameer.org
Stop the Wall: https://www.stopthewall.org

Amnesty Nederland: www.amnesty.nl
The East Jerusalem YMCA: https://www.ej-ymca.org
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org
Zochrot - Aandacht voor de Nakba voor Isra√ęli√ęrs: https://zochrot.org/
Machsom Watch: Mensenrechtenorganisatie van vrouwelijke vrijwilligers die o.m.
dagelijks toezicht houden bij checkpoints
https://machsomwatch.org


   
Copyright © 2023 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.

www.vrouweninhetzwart.nl
Amsterdam, Centrum
Netherlands