Vrouwen in het Zwart Amsterdam

 

houden een wake op vrijdag 1 oktober 2021
van 12:45 tot 14:00 u.
op het Spui in Amsterdam
bij het lieverdje

(of vlakbij, als op het plein niet kan)

komt allen

NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza


tweet-zochrot


JNF

Keren Kayemeth LeIsrael (Joods Nationaal Fonds, JNF) is een zionistische organisatie, opgericht aan het begin van de vorige eeuw met als doel het inzamelen van fondsen voor de aankoop van land in Palestina, dat toentertijd onderdeel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk.
Van een ideële instelling is het Fonds steeds meer een politieke organisatie geworden, die na de veroveringsoorlog van 1948 het beheer kreeg over Palestijnse grond en onroerend goed, dat was verlaten door Palestijnse vluchtelingen tijdens en sinds de Nakba en dat geconfisqueerd was via de Absentees’ Property Law (1950) en overgedragen aan het JNF.
Deze grond werd verklaard tot ‘joodse grond’ en was daarmee het onvervreemdbaar eigendom van het joodse volk geworden. Hier is dus sprake van heling van gestolen grond en onroerend goed.

Het mandaat van het JNF beperkte zich aanvankelijk tot de ‘Groene Lijn’, de demarcatie- of wapenstilstandsgrenzen van 1949, maar na een nieuwe veroveringsoorlog in 1967 begon het JNF zich ook door de Staat Israël geconfisqueerde Palestijnse grond en ander onroerend goed toe te eigenen, en zich steeds sterker te ontpoppen als een instrument van het zionistische kolonialisme en Israëlische apartheid. De grond die het Fonds wederrechtelijk verkregen heeft, mag immers alleen bewoond en bewerkt worden door joden.

ING en
                             ABP
In december 2011 trad Seth Morrison, bestuurslid van het JNF, terug uit protest tegen uitzettingsprocedures en de uitzetting van de Palestijnse familie Sumarin uit hun huis in Oost-Jeruzalem (Silwan), een middel waarmee het JNF land kan verwerven. Dit volgde op een rapport in het dagblad Haaretz over betrokkenheid van het JNF hierbij sinds 1991, evenals de projectontwikkelingsorganisatie ElAd. Morrison noemde huisuitzetting een schending van de Rechten van de Mens en een onderdeel van systematisch overhevelen van Palestijns eigendom naar Joodse kolonisten, wat een duurzaam vredesverdrag belemmert.¹

Op 2 september jl. meldde de Israëlische krant Haaretz dat het JNF van plan is om de eigendomsrechten van meer dan 2.500 kavels met daarop 17.000 woningen en ander onroerend goed te registreren op de WJO en in Oost-Jeruzalem.
______________

¹ Bron: Wikipedia
Hierbij lopen duizenden Palestijnen het gevaar uit hun huizen te worden gezet.
netanyahu-bennet

Het wordt inmiddels steeds duidelijker dat de zogenaamd links-centrum-rechtse coalitie van Lapid, Bennet en Gantz geen enkele verandering ten opzichte de rechtse regering Netanyahu nastreeft. Vernietiging en confiscatie van bezit van Palestijnen, uitbreiding van bestaande en bouw van nieuwe nederzettingen en vooral GEEN PALESTIJNSE STAAT.
In zijn recente speech voor de Algemene vergadering van de VN heeft de Israëlische premier het woord ‘Palestina’ of ‘Palestijnen’ niet eens in de mond genomen in zijn pogingen om Iran tot de grote boosdoener van de regio te verklaren wegens diens ambitie om een nucleaire macht te worden, terwijl Israël al decennialang over kernwapens beschikt.

 
zelfbevrijdingtunnel

Het zal niemand ontgaan zijn dat afgelopen maand zes langgestrafte Palestijnen uit de Israëlische gevangenis van Gilboa zijn ontsnapt.
In een Volkskrantartikel over zes ontsnapte Palestijnen werd gemeld dat vier van hen tot levenslange gevangenisstraffen waren veroordeeld wegens terreurdaden.

 
Het woord terreur heeft een sterke politieke lading en wordt vaak gebruikt om de oppressie door een machthebbende partij te vergoelijken. Het woord terreur betekent angst aanjagen en het zou niet alleen gebruikt moeten worden om (mis)daden van een zich verzettende minderheid of onderliggende partij te beschrijven, maar evenzeer voor de (mis)daden van legers, staten en machthebbers.
Het bombarderen van woonwijken in Gaza, het neerschieten van burgers door scherpsc
tweet
                             samidounhutters, het plegen van nachtelijke invallen in woningen, het martelen van gevangenen en de arrestaties van kinderen, zijn ook terreurdaden.

Één van de ontsnapte Palestijnen is Zakaria Zubeidi. Hij komt als kind voor in de ontroerende film Arna's Children.  Later, na de beruchte slag om Jenin tijdens de Tweede Intifada, waarbij hij zijn moeder, zijn broer en zijn ouderlijk huis verloor, sloot hij zich aan bij de Aqsa Brigades. Zijn levensverhaal toont aan dat niemand als 'terrorist' wordt geboren.
In 2007 verleende Israël hem amnestie in het kader van een overeenkomst met de Palestijnse Autoriteit [PA], in 2008 sloot hij zich aan bij het Freedom Theatre van Arna's zoon, Julianio.
Eind 2011 trok Israël de verleende amnestie om onverklaarde redenen in en in 2012 werd Zubeidi enige tijd vastgehouden in de gevangenis van de Palestijnse Autoriteit. In 2019 werd Zubeidi gearresteerd door de Israëlische Shin Bet wegens vermeende betrokkenheid bij twee aanslagen op kolonistenbussen.
Na de ontsnapping heeft Israël strafmaatregelen genomen tegen de overige Palestijnse gevangenen. Lunchtijden werden verkort, kantines gesloten en gevangenen op grote schaal overgeplaatst. Bijna de hele maand september zijn alle familiebezoeken aan Palestijnse gevangenen opgeschort. Familieleden van de gezochte vluchtelingen zijn door Israël op grote schaal gearresteerd

De Lepel
                             naarr
                             vrijheidDe lepel, waarmee Palestijnse gevangenen zich naar de vrijheid groeven, is tot een symbool voor de weg naar de vrijheid voor alle Palestijnen geworden.

De ontsnapping van de zes Palestijnse gevangenen heeft een onvoorstelbare boost gegeven aan de Palestijnse drang naar vrijheid en zelfstandigheid.
Het Israëlisch narratief, dat het om ordinaire misdadigers gaat met 'bloed aan hun  handen' staat haaks op de status die zij hebben verworven over de hele breedte van de Palestijnse samenleving. De standvastigheid waarmee niet alleen de PA maar alle Palestijnse geledingen de uitkeringen aan de gezinnen van de gevangenen verdedigen, is daar een bewijs van.

Van de ca. 4.500 Palestijnse gevangenen in Israël (van wie bijna 10% minderjarig is), is een kleine minderheid betrokken geweest bij aanslagen waarbij opzettelijk burgerslachtoffers zijn gemaakt. Die 4.500 vormen ook geen constante groep. Naar schatting heeft ca. 10% van de Palestijnse mannelijke bevolking op de WJO korte of langere tijd doorgebracht in Israëlische gevangenschap en vrijwel elke Palestijn heeft wel een verwant of nabuur die kennisgemaakt heeft met het brute optreden van Israëlische ondervragers en bewakers.

Het overgrote deel van de gevangenen is betrokken geweest bij verzet tegen de bezetting, door demonstreren - vaak met gevaar voor eigen leven zoals het grote aantal omgekomen en gewonde Palestijnen in de afgelopen maanden aantoont - en sommigen hebben zich verweerd tegen rubber- en scherpe kogels (soms met dumdumkwaliteiten), traangas- en knalgranaten door het gooien of slingeren van stenen. Maar ook Palestijnse politieke leiders moeten hun 'vrije meningsuiting' soms bekopen met jarenlang verblijf in Israëlische gevangenissen, vaak zonder vorm van proces (administratieve detentie).

Khalida
                             Jarrar
 
Denk maar aan Khalida Jarrar, een voormalig Palestijns parlementslid, die met korte tussenpozen jaren heeft vastgezeten om haar politieke mening. Toen kort voor haar geplande vrijlating haar 31-jarige dochter plotseling overleed aan een hartstilstand, kreeg zij geen toestemming om de begrafenis bij te wonen. Zij werd afgelopen week vrijgelaten en kon toen pas het graf van haar dochter bezoeken.

De meeste Palestijnen zien de gevangenen dan ook als een exces van de Israëlische bezetting en onderdrukking en koesteren hen daarom.
Inmiddels zitten alle ontsnapte gevangen weer vast, maar hun ontsnapping heeft een forse versterking van het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde van veel Palestijnen teweeggebracht.

Raed
                             JadallahOp 31 augustus is de 39-jarige Ra’ed Jadallah bij het checkpoint Beit Ur al-Tahta, ten westen van Ramallah, doodgeschoten.
Jadallah was vader van vier kinderen. Toen hij van zijn werk als tuinman in Israël terugkeerde naar zijn woning in Oost-Jeruzalem, aan de Palestijnse kant van de Apartheidsmuur werd hij bij het checkpoint neergeschoten.
Volgens het leger schoten soldaten van de Kfir Brigade op een man die een sigaret aanstak. De man vluchtte weg, twintig minuten later was hij dood. Toen zijn zoon hem ging zoeken, trof hij zijn vader dood aan langs de kant van de weg.
De soldaten verklaarden later dat zij dachten dat hij brand wilde stichten. Het verslag van de legerwoordvoerder zit vol onjuistheden en Raed Jadallah's dood zal in de doofpot belanden, zoals zoveel andere.

2 september
Bij demonstraties aan de grens van Gaza is opnieuw een dode gevallen en raakten 15 Palestijnen, onder wie 5 kinderen, gewond.
De 26-Jarige Ahmed Mustafa Mahmoud Saleh uit het Jabalya vluchtelingenkamp werd door een Israëlische soldaat doodgeschoten.

Egypte heeft een nieuwe smokkeltunnel ontdekt op de grens met Gaza.
Het Egyptische leger heeft gifgas in de tunnel gespoten: drie Palestijnen kwamen daarbij om het leven. Het gebruik van gifgas is verboden in de oorlogvoering.


Dr. Hazem
                             oulani
10 september
Bij de Bab al-Majlis, een van de toegangspoorten tot het Aqsa-complex, is de 50-jarige Palestijnse arts Dr. Hazem Joulani door Israëlische politieagenten doodgeschoten.
Op een video-opname was te zien hoe een politieagent met één voet op de rug van het bloedende slachtoffer probeert het laatste beetje leven uit hem te persen .
Joulali zou met een mes gedreigd hebben. Later zijn familieleden gearresteerd.
Een politieagent werd licht gewond,  hij bleek later getroffen te zijn, niet door een mes maar door een afketsende kogel van een collega!

13 september
Bij de illegale nederzetting Gush Etzion, ten zuiden van Bethlehem, is een jonge Palestijn, Muhammad Kamal Mahmoud Blou Thawabita, neergeschoten door Israëlische militairen. Volgens ooggetuigen sleepten de militairen hem over de grond naar een bushalte en is hij, terwijl hij op de grond lag, geschopt door kolonisten. Hij zou een poging hebben gedaan een Israëli met een schroevendraaier te steken. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd.

14 september
Een 17-jarige Palestijn, Basel Shuamra uit Dura, bij Hebron, heeft in de Jaffastraat in Jeruzalem twee mannen verwond met een mes. Hij is neergeschoten en in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd waar hij gereanimeerd en geopereerd is.

17 september
beita
                             protest
Bij het neerslaan van demonstraties op de Westelijke Jordaanoever zijn 217 Palestijnen gewond geraakt. 35 werden geraakt door 'rubber'kogels, de anderen kregen ademhalingsproblemen door traangas. Vooral bij Beita, ten zuiden van Nabloes, werd heftig opgetreden bij demonstraties tegen de vestiging van een illegale buitenpost.

18 september
Een Palestijnse buschauffeur, Mohammad Abu-Nab, is in Givat Shaul in West-Jeruzalem door een joodse Israëli met een mes tweemaal in zijn rug gestoken. Hij moest naar een ziekenhuis worden vervoerd voor behandeling. Givat Shaul is een psychiatrische inrichting op de plaats van het vroegere Deir Yassin.

20 september
Een Israëliër heeft gisterenochtend in Jeruzalem geprobeerd de Palestijnse taxibestuurder Samir Mujahid met zijn eigen autogordel te wurgen.
De bestuurder slaagde erin zichzelf te bevrijden en overleefde de aanslag.

23 september

 
Overleden
                             Ziada
                             familieleden
De Nederlandse Palestijn Ismail Ziada en zijn advocaat Liesbeth Zegveld hebben in hoger beroep het Gerechtshof in Den Haag gevraagd alsnog de (civiele) rechtszaak te behandelen tegen hoge Israëlische functionarissen die zij verantwoordelijk achten voor de dood van zes leden van Ziada’s familie tijdens de Gaza-oorlog van 2014. Onder hen bevindt zich de huidige Israëlische minister van Defensie Benny Gantz.
“Laat mij niet in de steek. Laat de gerechtigheid niet in de steek,” was Ziada’s laatste woord.
Het Hof doet op 7 december uitspraak.

 
mohammad
                             ali khabisa24 september

Opnieuw is bij demonstraties in Beita een dode gevallen. De 28-jarige Mohammad Ali Khabisa werd door een Israëlische soldaat in het hoofd geschoten. Tenminste acht demonstranten raakten gewond.
Khabisa is het zevende dodelijke slachtoffer in twee maanden bij Beita, dat grenst aan de, tijdelijk ontruimde en tot militaire zone verklaarde illegale buitenpost Evyatar.
Hoewel volgens deelnemers de mars ditmaal rustiger verliep dan bij vorige gelegenheden, begonnen de soldaten opeens met scherp te schieten.

26 september
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vijf Palestijnen gedood bij nachtelijke invallen door het Israëlische leger. Van drie van hen, die gedood werden in Kafr Bidu, worden de lichamen door Israël gegijzeld.
Bij de operaties werden twee Israëlische undercover-agenten getroffen door 'friendly fire' en raakten zwaargewond. Volgens het Israëlische leger hadden de acties tot doel aanvallen van Hamas binnen Israël te voorkomen.

28 september
Osman Abu Qubita werd vanochtend vroeg door Israëlische kolonisten aangevallen toen hij zijn land bij het dorp Sifer, ten zuiden van Hebron, wilde betreden om voor zijn schapen te zorgen. Een Israëlische ambulance bracht hem uit de gevarenzone, waarna hij in een Palestijnse ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd.
tweet
                             sarah
                             wilkinson
Lees ook: Aanval kolonisten in Hebron Hills dient het Israëlische beleid van Palestijnse uitzetting [ Amira Hass, Haaretz 29 september 2021 (vertaling ISM) | http://weblog.palsolidarity.nl/index.php/2021/09/29/aanval-kolonisten-in-hebron-hills/ 
 
PETITIE
Petitie
 
BDS succes
 
Oxfam:
                             Legal victory
                             against the
                             European
                             Commission


tweet
                             Palestine
                             Chronicle 
Belangrijk Dossier van het Nederlands Palestina Komitee!

NPK-dossier

                             zomer 2021
In dit dossier over Jeruzalem, de Strook van Gaza en Palestina’48/Israël is een belangrijke, nieuwe ontwikkeling in de strijd van de Palestijnen tegen het zionistische koloniale project in Palestina in kaart gebracht. In genoemde gebieden zijn Palestijnen voor het eerst in jaren gezamenlijk in opstand gekomen.

Voor Palestijnen ..
Lees verder
...
-------------------------------
Waar de mainstream media zich vaak angstvallig in stilzwijgen hullen bewijst blogger, Arabist, journalist en voormalig correspondent Abu Pessoptimist al jaren en iedere keer opnieuw dat die oorverdovende stilte aan het bizarre grenst. Op een dag valt alles dat opgestapeld is misschien een keer op.
 
Blog Abu Pessoptimist
Abu-Pessoptimist

Weekberichten  van  The Rights Forum
nieuwsoverzicht-TRF

Maandoverzichten  van  Staat van Beleg
staatvanbeleg

                             maandoverzicht
                             april  

Palestine in Pictures

via The Electronic Intifada
Palestine
                             in Pictures
De afgelopen maand in beelden ...
 Agenda

Activiteiten die ook voor Vrouwen in het Zwart interessant kunnen zijn,
raadpleeg voor (veel) meer informatie de site van het
Nederlands-Palestina Komitee


Podcast Serie

 Stories from Palestine
podcast-uit-beit-sahour Luister naar levendige verhalen en inspirerende interviews over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Palestina en de voortdurende strijd voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

Elke maandag een nieuwe aflevering! (Engels gesproken)Podcasts die het beluisteren waard zijn.
 
>  
Luister hier

 
 

1 oktober
War on Terror Film Festival – online  
link
                             opent in nieuw
                             venster
The War on Terror Film Festival is a month-long, free and open to the public virtual festival featuring 20 award-winning films made...
> Lees verder ...

5 oktober
Jongeren, duurzaamheid en klimaat in het Midden-Oosten en Noord-Afrika...
 5 okt
                             Event
Jongeren, duurzaamheid en klimaat in het Midden-Oosten en Noord-AfrikaDinsdag 5 oktober 17.00 - 18.15 (online, voertaal Engels) -Waarom laten jonge, opgeleide Palestijnen de stad...
> Lees verder ...
 

5, 6 en 7 november
Assen, Podium Zuidhaege en De Nieuwe Kolk
Middle East Film Festival
Middle
                             East Film
                             festival
Het Middle East Film Festival – of kortweg MEFF – is een driedaags filmprogramma met een gevarieerd filmaanbod uit o.a. Egypte, Jordanië, Libanon en Iran. Daarnaast ..
> Lees verder ...

Lees het laatste nieuws bij  :

jabalya


  >   Laatste nieuwsbrief van Jabalya-Groningen
 
>   Nederlands Palestina Komitee
  >   DocP/BDS Nederland

  >   The Rights Forum 
  >  Plant een olijfboom op Facebook
  >  Staat van Beleg op Facebook
 
Doorlopende activiteit:

   
  Als Internationale Vrijwilliger naar Palestina.

Kids in
                             KhalilDe International Solidarity Movement (ISM) is in 2001 opgericht om het Palestijnse maatschappelijke verzet te ondersteunen en te verstevigen door daadwerkelijk naast Palestijnen te staan. Dit hebben we ruim 18 jaar lang met succes gedaan en zullen dat blijven doen.

Meldt je aan voor een oriëntati
egesprek, indien je geïnteresseerd bent om het werk van ISM te steunen en als vrijwilliger naar Palestina te gaan. Meer informatie vindt je op de website van    ISM-Nederland.  
Het is het belangrijk om dit te steunen.
 

 
Solidariteit met het Palestijnse Volk

Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
PMRSVeel dank weer voor al jullie donaties de afgelopen tijd. Wat nog steeds heel erg nodig is voor de duizenden gewonden die sinds het begin van de terugkeermarsen, gevallen zijn. Sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014, toen volgens de UN 120.000 privé huizen verwoest werden, zijn er slechts 71.000 herbouwd, omdat Israël o.a. de invoer van cement verbiedt. Aan 12.000 huizen wordt gewerkt en er moeten nog zeker 57.000 woonhuizen gebouwd worden. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israëliërs en de babysterfte is hoger dan vòòr 2014. Er zijn constante stroomstoringen: Beit Hanoun Hospital  kan geen patiënten meer behandelen, wegens tekort aan brandstof voor de generatoren. Ook het Al-Durra kinderziekenhuis dreigt gesloten te worden. Voor deze tekorten zijn Israël zowel als de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk. Daarnaast het totaal vervuilde water en de overstromingen. Dit alles maakt het leven voor de mensen in Gaza steeds ondraaglijker. Daarbovenop inmiddels de Covid-19 Pandemie waarbij iedereen z'n hart vast houdt.

Nadat ook jullie laatste donaties zijn verwerkt is nu in totaal €15.493,91 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al heel lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheidswerkers  die de - door decennia lange Israëlische militaire bezetting - verwaarloosde gezondheidsinfrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGO’s van Palestina. Zie: http://www.pmrs.ps. Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

        ISRAEL: 
 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
 • Stop de illegale tegenwerking van de vreedzame BDS acties
  [Boycot Divestment & Sanctions]


  EU en Nederland:
 • Stop de militaire samenwerking met Israël. 
 • Stel een wapenembargo in:  Stopwapenhandel
 •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op
Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël toen Israëlische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Israël bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op één periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.  Lees meer >>>
Wake op het Spui

Organisatie Amsterdam:

Sanne van den Bergh
info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Lokatie vermeld in nieuwsbrief

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten
anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur verzamelen Waagplein
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
Haarlem@vrouweninhetzwart.nl
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 
Tijd: 18-19 uur op de markt achter stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 06-439 40 621
 
Informatie over mensenrechten in Israël en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
BDS Nederland (voorheen DocP): https://bdsnederland.nl
The Rights Forum (NL) https://rightsforum.org/
Staat van Beleg: staatvanbeleg.com
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl
Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsmovement.net
Palestine News Network: english.pnn.ps
Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a Just Peace:  http://www.coalitionofwomen.org
B'tselem Israëlisch mensenrechten comité: https://www.btselem.org
Academic & Cultural Boycott of Israel: https://bdsmovement.net/pacbi
Defence for Children Palestina: www.dci-palestine.org
Palestijnse kinderrechten Coalitie: https://palestijnsekinderencoalitie.org
Addameer Prisoner support & Human Rights Association: www.addameer.org
Stop the Wall: https://www.stopthewall.org
The East Jerusalem YMCA: https://www.ej-ymca.org
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org
Zochrot:  Aandacht voor de Nakba voor Israëliërs. https://zochrot.org/ 
Machsom Watch: Mensenrechtenorganisatie van vrouwelijke vrijwilligers die o.m. dagelijks toezicht houden bij checkpoints : https://machsomwatch.org
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2020 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.